fredag 22. november 2013

Radio - I sakens dybde

Sjobing! Vi har nå hatt 2 uker med Radio/Tv-reportasje produksjon, hvor vi gikk gjennom masse teori. Dermed kan dere risikere at dette innlegget blir litt langt. Oppgaven gikk ut på å finne en sak å lage en reportasje om, velge om du ville lage radio- eller tv-reportasje også gå ut å skaffe råstoff selv. Emnet for reportasjoen var valgfritt. Vi skulle altså lage en sak om noe mest mulig nytt, men gå i dybden på det. Valgte man å jobbe med radio skulle man være alene, og valgte man TV skulle man være 2 (vanskelig å filme bra og interviewe samtidig). Jeg valgte radio, og derfor legger jeg ikke den ut her.

Vi skulle starte med å gjøre research om emnet vi hadde valgt. Derfor fikk vi grundig undervisning i kildekritikk og søketeknikker. Det å bruke forskjellige søkemotorer til forskjellige ting, som for eksempel å bruke google til bilder og yahoo til informasjonssøk.

I tillegg skulle reportasjen oppfylle flest mulig av nyhetskriteriene:
Aktuelt
Vesentlig
Identifisering
Sensasjon
Konflikt

Min reportasje handler om Sandnes Ulf og hvordan de tenker sesongen har vært. Reportasjen min oppfyller nok ikke mange av kravene, og er derfor ikke en reportasje for de største mediene. Det er fordi de største mediene, kanskje mest de kommersielle, er avhengig av at folk ser på. Nyhetskriteriene er kriterier vi egentlig har selv når vi skal se en nyhetssak. Dagens nyhetssaker er som oftest mest aktuelle og sensasjonelle, men oppfyller kanskje også flere av de andre kriteriene. Det er fordi sensasjonelle ting lettest fanger interessen vår.

Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke brukte veldig mange av de digitale verktøyene.

Jeg har flere kilder:
http://www.sandnesulf.no/news/article/aozhzgptk0q1z4dneq1na9v8/title/siste-treningsuke-for-ferie
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=10106585
Tom Rune Espedal - Daglig Leder for Sandnes Ulf
Morten Wiik Larsen - Medieansvarlig for Sandnes Ulf
Anel Raskaj - Fotballspiller for Sandnes Ulf

fredag 8. november 2013

Filmdesign - du skal kjøpe filmen!

Vi har de 2 siste ukene jobbet med å lage filmcover og filmplakat til filmen vi hadde laget. Målet var å lage en plakat og et cover som fikk den forbipasserende til å ville kjøpe filmen og se filmen. I tillegg var det flere ting som vi skulle tenke på når vi laget plakaten (og selvfølgelig coveret). Her er resultatet:
























Målgruppen min for denne filmen er jenter og gutter i alderen 15-20 år.

mandag 21. oktober 2013

Filmanalyse - I dybden av filmen

Vi skal denne uken analysere film. Vi kunne velge av et lite utvalg filmer, hvilken film på vi ville se mandag 21. oktober, Jeg valgte å se Star Trek: Into Darkness Det første vi skulle gjøre var å gjøre research på filmen vi hadde sett:

Star Trek Into Darkness er regissert av Jefferey Jacob Abrams og kom på kino i 2013. Filmen er basert på tidligere filmer av Star Trek og tv-serien Star Trek. Spesielt tv-serien er veldig populær i America, de har til og med en egen nettside! Skuespillere i hovedrollene i filmen er Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock) og Benedict Cumberbatch. IMDB gav filmen 7,9 av 10 stjerner, filmpolitiet på P3 gav filmen terningkast 4 og VG-nett gav filmen terningkast 5. Den scnenen det ble reagert mest på var scenen hvor Carol skal skifte til uniform. Folk mente at denne scenen var umotivert.

fredag 4. oktober 2013

Filmproduksjon - Vi må jobbe hardere!

Vi har denne uke og sist uke hatt en oppgave hvor vi skulle produsere en film. Vi skulle komme opp med en idè, skrive manus, planlegge og gjennomføre filming og redigere etterpå. Jeg var på gruppe med Andreas og Mathias i klassen.

Jeg hadde rollen som skuespiller/kameramann. Jeg og Mathias delte på det ansvaret siden Andreas ikke kunne gjøre så mye annet enn å regissere til en viss grad. Vi tok litt for lett på oppgaven, og trodde vi hadde veldig god tid, til siste dagen. Da innså vi at vi burde satt mere tid til å ta opp lyd, fordi vi endte opp med å bruke kameralyd, noe som ikke er ideelt i det hele tatt.

Så vi blir nødt til å skjerpe oss til neste oppgave, det skal i hvert fall jeg!

Manus - Forenklet film

Vi har denne og sist uke hatt film-produksjon, hvor vi hadde i oppgave å komme opp med en historie, planlegge den, lage manus, filme den og redigere den etterpå. Vi laget grupper selv, dersom det var ønskelig, og jeg var på gruppe med Andreas og Mathias.

Her er manuset:


tirsdag 24. september 2013

Filmøvelse - Vitser på film

Vi skal de 7 neste ukene ha film, både gjennom teori og praksis. Denne første uken har vi hatt en øvingsoppgave i film, hvor vi skulle lage en film. Vi ble delt inn i grupper og fikk velge mellom 3 handlinger, hvorav vår gruppe nok valgte den vanskeligste. Vi valgte oppgaven om å fortelle 2 tomater vitsen på filmvis. Lite eller ingen dialog skulle være med, og vi skulle bruke mest mulig nærbilder.

mandag 23. september 2013

Film - Litt mer avansert

I år, tradisjonen tro, skal vi lage film. Vi har fått en oppgave som går ut på at vi skal lage en spennende film som skal følge "Hollywood-modellen". Mer enn det er ikke spesifiert. Det vil si at vi er ganske fri til å lage hva vi vil, men at vi har noen kriterier.

Vi skal lage en film som inneholder et anslag, en konflikt, en løsning, en protagonist og en antagonist. Protagonisten skal ha en karakterutvikling. Mange vanskelige ord på en gang, så vi tar det ord for ord:

Anslag: Begynnelsen på en film. Inneholder oftest en presentasjon av protagonisten, presentasjon av miljøet og en presentasjon av konflikten. Anslaget fører filmen videre til hoveddelen.
Konflikt: Et problem eller oppgave som protagonisten står ovenfor. 
Løsning: Måten protagonisten løser problemet eller oppgaven på. 
Protagonist, det kanskje mest kompliserte ordet: Hovedperson. Hovedpersonen i en film kalles protagonist på filmspråket, kun for å gjøre det vanskelig for oss :P I Harry Potter er det Harry Potter som er protagonisten.
Antagonist: Den onde i en film. I Harry Potter er det Voldemort som er antagonisten.
Karakterutvikling: At personen utvikler/forandrer seg gjennom filmen. Darth Vader forandrer seg fra snill til ond, og til snill igjen gjennom Star Wars- filmene.

I filmen skal jeg dele rollen som kameramann og lydtekniker sammen med Mathias Eriksen i klassen. I tillegg skal vi nok være med Andreas Lunde å regissere. Det blir egentlig ganske mye samarbeid i denne oppgaven, hvor vi gjør det meste sammen. Det er altså oss 3 som skal jobbe sammen på denne oppgaven.

Handlingen går ut på at en person våkner opp og begynner å lete etter noe han savner. Personen ringer til sin venn og spør om han komme på besøk. Vennen svarer at det er greit, og personen kjører av gårde. Det viser seg at det er vennen som har det personen savner. Personen finner etterhvert ut av dette, og det blir en kamp mellom dem. Det ender med at personen blir slått ut, og våkner opp en helt annen plass. Her blir veldig trist og bestemmer seg for å dø. 

fredag 13. september 2013

Streetart - Ikke så lett som det ser ut

Denne uken har vi hatt en oppgave hvor vi skulle photoshoppe en streetart. Vi skulle lage en form for veggmaleri. Det høres kanskje ikke så lett ut, og det ble enda vanskeligere enn jeg trodde. Den største utfordringen var å finne en vegg som best mulig representerte mitt budskap og kunne forsterke det. En annen utfordring var at jeg ble sittende å jobbe med flere ting som jeg ikke hadde trengt å bruke tid på, som å nøyaktisere krøllene til sauene.

Med andre ord, og som vanlig, ting gikk ikke helt som planlagt. Men her er i hvert fall resultatet:
















Dette skal uttrykke hvordan samfunnet i mange tilfeller kan være: en gjeng med sauer som prøver å skille seg ut. Dersom alle prøver å skille seg ut, kommer ingen til å klare å gjøre det.

Inspirasjon er hentet fra en Bil-reklame hvor det er mange forskjellig fargede sauer, hvorav bilen kommer å skiller seg ut.

tirsdag 3. september 2013

Photoshop øvelser - Gatekunst på liksom

Vi har, som dere sikkert har fått med dere, en oppgave hvor vi skal photoshoppe gatekunst. Vi skal altså være gatekunstnere, men bare virituelt. Det er litt vanskelig å forklare, men regner med at det ikke er så vanskelig å forstå med tanke på at dette er en medier- og kommunikasjonsblogg.

For å kunne photoshoppe denne gatekunsten, eller "streetart" som det heter på enda bedre norsk, må vi vite hvordan vi skal gjøre det. Derfor hadde vi et par photoshop-øvingsoppgaver hvor vi skulle photoshoppe en blomst på en vegg og en pipe gjennom å bruke perspektiv, blending og warp. Slik ble det:













Blomst på en vegg. Her er det brukt kun blender.





















Blomst på et hjørne. Her er blender og perspektiv brukt.





















Blomst på en pipe. Her er blender og perspektiv brukt, i tillegg til litt warp.

mandag 2. september 2013

Streetart - Sterke meningers kunst

Hei og velkommen til nytt år på Vågen vgs. Vi har hoppet ett år opp, og er nå VG2 medier og kommunikasjon.

Vi startet med en fotooppgave hvor vi skulle lage en plakat til et opplegg som heter eventyrstien, som skal være om ca 1 måneds tid. Jeg skal ikke gå nærmere inn på det.

Fordi de neste 2 ukene skal vi lage et "veggmaleri". Tagging eller Grafitti finnes overalt i verden. Kjennetegnene på dette er at det er "kunst" på veggen og det ligger en mening bak. Man assosierer grafitti med folk som har sterke meninger og at det er for folk som best uttrykker seg gjennom tegninger. 

Vår oppgave er å lage noe likt dette, men digitalt. Vi skal lage et veggmaleri, eller "grafitti" via photoshop. Vi skal altså ikke tagge på ordentlig, men lage tegninger og photoshoppe det på en valgfri vegg. Vi skal ha flere idèer og budskap bak idèene. I tillegg skal vi kunne vurdere disse idèene gjennom prosessmodellen, som er en kommunikasjonsmodell.

fredag 31. mai 2013

REFLEKSJON - Utfordringene står i kø

Vi skulle ikke bare skrive en prefleksjon om oppgaven, budskap og målgruppe, vi skulle også lage en refleksjon etter filmen, som skulle handle om støy i filmen og andre utfordringer.

Støy er ting som hindrer budskapet i å nå mottakeren eller som forandrer budskapet slik at mottakeren tolker budskapet annerledes. I denne filmen vil støyen gjøre at mottakeren får mindre lyst til å gå på Vågen eller at de får et dårligere inntrykk av meg, filmen og ikke minst Vågen.

Budskapet mitt er at folk bør søke på Vågen og at vågen er en bra skole hvor vi lærer mye avansert som er kjekt å kunne. I tillegg er budskapet å vise hvordan Vågens medie-etasje ser ut, hvordan elever og lærere er og hva vi ellers gjør på Vågen. Målgruppen er ungdommer i alderen 14-16, dvs. 9. og 10. trinn på ungdomsskoler.

Jeg tror det er flere ting som er støy i denne filmen:

Jeg stammer og stunner en del gjennom filmen. Dette kan virke veldig uproffesjonelt, og folk kan få inntrykk av at vi ikke lærer så mye på media og ikke gjør ting grundig.
Det er ikke all klippingen som er 100% solid, og noe kan virke litt tilfeldig og disharmonisk. Dette gjør også at mottakeren får et dårligere inntrykk av filmen og Vågen.
Det er noen plasser det kommer noen lyder som ikke burde være der. Dette gir et nytt inntrykk av uproffesjonalitet, og det som følger med.
I tillegg er denne filmen veldig lang. Dette gjør at mottakeren kan miste konsentrasjonen på et tidspunkt, og dermed gå glipp av en del av filmen. Dette gir også et dårligere inntrykk av filmen og at vi ikke klarer å gjøre ting spennende.

For å unngå disse støykildene, kunne jeg forberedt meg bedre. Jeg kunne ha laget et skikkelig manus og forberedt alt hvor vi skulle gå og hvor lang tid det tok å gå de forskellige plassene. Dette hadde gjort filmen mer samskjørt og dermed virket mer proffesjonell. Dette hadde igjen gjort at mottakeren hadde fått et bra inntrykk av filmen og Vågen.
For å løse tidsproblemet måtte jeg nok prøvd å korte ned tiden i hvert rom jeg er i, fordi det er nok ikke all informasjon i denne filmen som mottakeren trenger. Men jeg tror ikke det er så veldig mye unødvendig informasjon i denne filmen.

mandag 13. mai 2013

Arbeidsplan!

Vi skulle lage en arbeidsplan ut i fra en mal vi fikk av Kai (Kai is love, Kai is life). Så her er den (dersom lærerne synes det er for lite, må de se i fra, så skal jeg endre på det etter deres ønsker):






Prefleksjon - Refleksjon i forkant

Vi har altså en oppgave hvor vi skal lage et produkt enten det er radioteater, film eller en brosjyre. Dette produktet skal handle om Vågen vgs, medielinjen eller noe spesielt vi lærer på medielinjen, som for eksemepl fotoshop eller premiere. Vi får ikke bruke materiale fra tidligere, alt skal lages nå. Vi skal også lage en arbeidsplan og følge den så godt som mulig. Vi kunne velge å jobbe i grupper, men jeg valgte å jobbe alene. Allikevel har Johannes Lavik fra klassen tilbudt seg å hjelpe til med filming.

Jeg skal lage en film hvor jeg presenterer medielinjen. Jeg vil starte med å fortelle litt om vågen, for så å gå inn på mediefaget. Da skal jeg vise frem lyd-studioet, foto-studioet, gangene, sofakrokene, lærerkontorene og ikke minst klasserommene. Jeg skal snakke med elever og lærere og vise frem de forskjellige mediefagene som bl. a. lyd, foto og film. Også vil jeg være ærlig og fortelle om ting jeg selv bruker en del tid på, og som jeg tror andre bruker en del tid på, andre ting som å se film eller henge på facebook.

Budskapet mitt er å vise vågen fra en god side, ved å vise ganske nøyaktig hvordan livet på media er. Jeg skal bruke humor som et virkemiddel fordi jeg tror 9.- og 10. klassinger synes det er mer spennende å se på noe morsomt enn noe seriøst. Jeg tror dermed at det fanger mer oppmerksomhet med humor som et virkemiddel.

fredag 3. mai 2013

MK på vågen - Fra elevens perspektiv

Vi skal som sagt lage en form for produkt om vågen, mediefaget eller noe som vi lærer. Og jeg har fått en idè:

Jeg vil lage en film hvor jeg filmer hvordan det er å gå på media. Jeg tar frem noen impulser fra elever og lærere og lager en liten dokumentar hvor jeg henter frem det beste fra skolen og forteller litt om den.

torsdag 2. mai 2013

FRI PLATTFORM - Frie grenser

Vi skal de 5 neste ukene jobbe med en oppgave hvor vi skal vise fram Vågen sett fra vårt perspektiv. Vi skal informere 9.- og 10. klasser som kommer på hospitering, om skolen og/eller hvilke inntrykk vi har fått av den. Vi kan lage hva vi vil: film, radio (hørespill) eller kanskje en tutorial i adobe premiere. Så lenge det handler om Vågen, eller som du lærer på media.

Vi skal selvfølgelig planlegge dette godt, ettersom vi får alle mediefag-timer de 5 neste ukene til dette. Så vi skal lage en arbeidsplan etter kalenderen vi har blitt tildelt på itslearing. I tillegg skal vi blogge om prosessen og hva som blir gjort, så dere kan vente dere en del aktivitet her på bloggen de neste ukene! :) I tillegg til dette produktet vi skal ende med, skal vi også lage en prefleksjon. Denne skal vi få vite om senere. I tillegg til denne har vi flere andre innleveringer, hvor det meste skal på bloggen.

Det som gjør denne oppgaven ekstra interessant er at vi må lage og produsere alt vi skal ha med på produktet selv. Det vil si, vil vi ha musikk, må vi lage den selv. Vil vi bilde av en fyr eller vågen, må vi ta det bildet selv. Det setter derfor en grense for hva vi kan ha med, for eksempel kan vi ikke ta med et bilde av byggeprosessen til Vågen, selv om vi skulle ha det tilgjengelig fra tidligere, fordi vi kan nemlig ikke bruke stoff vi har fra tidligere heller. Vi må gjøre alt disse 5 ukene, av det vi skal bruke i produktet. Vi blir vurdert i Mediekommunikasjon, mediedesign og -uttrykk og medieproduksjon

Høres helt komplett latterlig ut, men jeg tror det ikke blitt så veldig vanskelig som det høres ut. Jeg har visjoner om å lage en video om hvordan livet på media er, hvor jeg hilser på et par lærere, et par elever og kanskje får med et par andre celebre gjester. I tillegg får tid i lydstudio hvor jeg får med meg en og snakker om media, og så viser litt om hvordan miksepulten til lydstudio.

Vi kan velge om vi vil jobbe i grupper eller alene. Dersom vi velger å jobbe i grupper, får vi en ny utfordring, nemlig at hver og en i gruppa må ha en spesifik oppgave. For eksempel dersom 2 stykker skal lage en film, må den ene filme og den andre redigere. Eller de kan fordele oppgavene annerledes, men de kan ikke jobbe generelt med det samme.

Jeg ser frem til denne oppgaven og tror den kan bli veldig kjekk. Dere får ønske meg lykke til, så snakkes vi snart!


onsdag 17. april 2013

Storyboard - den fysiske planen

Vi har laget storyboard til filmen vi skal lage. Den er ikke helt ferdig, men den har en start og en slutt. Dette er altså hvordan jeg ser for meg starten av filmen blir (de 2 siste bildene på den siste siden er slutten).






torsdag 11. april 2013

NRK P3 - Til ungdommen

Vi skulle lage et tema og en undertittel/problemstilling til infotainmentet vårt. Som du kanskje skjønner, er tittelen og "undertittelen" min overskriften på dette innlegget ;) Infotainmentet mitt skal altså handle om radiokanalen P3 sin oppstandelse og dens påvirkning på folket. Dermed må jeg også ha med noe om hvorfor den ble opprettet og hvilke konsekvenser det fikk for senere tid. Kanskje jeg også tar med egne tanker om hva som kan skje i fremtiden, med denne kanalen.

Problemstillingen min skal være: Radiokanalen P3 er en kanal for ungdommer, men hvorfor ble den dannet og når? Hva slags innvirkning fikk denne kanalen på folket da, og hvilken innvirkning har den nå? Og ikke minst, hva kan skje med den i fremtiden?

onsdag 10. april 2013

Produksjonsplan

Vi skal lage en produksjonsplan for denne mediehistorie oppgaven.

Onsdag 10.04: Blogge om oppgaven, og lage produksjonsplan innen 15:00. Brainstormet med lærere om idè.

Torsdag 11.04: Tenke over idè, tema og undertittel og begynne research. Jobbe mer med produksjonsplan.

Fredag 12.04: Ha tema og undertittel klart og legge ut på bloggen innen 11:20. Starte med research og tenke på hvordan jeg skal presentere dette (mulig å starte med dette før). Få undervisning i storyboard/dreiebok og starte på det.

Mandag 15.04: Research om temaet. Jobbe en del med manus i engelsk-timene. Jobbe med storyboard/dreiebok.

Tirsdag 16.04: Vi har ikke mediefag timer i dag, men får se om jeg får gjort noe. Kanskje noe jobbing med storyboard/dreiebok.

Onsdag 17.04: Jobbe med og blogge om storyboard/dreiebok innen 15:00.

Torsdag 18.04: Jobbe mer med manus, kanskje prøve å få kontakt med en engelsk-lærer dersom det er nødvendig. Levere manuset inn som en oppgave innen 15:00.

Fredag 19.04: Jobbe med animasjoner og visuelle idèer (jobbe med selve oppgaven). Kanskje spør lærere om råd.

Mandag 22.04: Jobbe videre med animasjoner og visuelle idèer.

Tirsdag 23.04: Ingen mediefag timer.

Onsdag 24.04: Jobbe med selve oppgaven.

Torsdag 25.04: Jobbe med selve oppgaven.

Fredag 26.04: Jobbe med og levere selve oppgaven innen 11:20. Skrive en refleksjon på engelsk og levere refleksjonen inn som en oppgave innen 11:20.

Mediehistorie - vi kunne ikke klart oss uten!

Vi skal de 3 neste ukene ha en oppgave om mediehistorie. Vi får selv velge hva slags mediehistorie, om det er film, bilder eller kanskje til og med en tegning. Innenfor der kan man velge alt fra en egen radiokanal, et tv-program eller en type kamera. Mediehistorie kan være mye rart. Vi skal altså velge èn ting fra mediehistorien og fordype oss i, og til slutt skal vi lage et infotaiment.

Et infotaiment er en video som skal være en blanding av informasjon og underholdning (information+entertainment). Vi skal altså lage en video som skal undervise, men samtidig underholde. Denne videoen skal vare i 3-6 minutter.

Jeg ser fram til denne oppgaven. Håper dere gjør dere klare til å se resultatet, for dette kan bli bra!

søndag 27. januar 2013

FERDIG MED FOTO FOR DENNE GANG :D

Da var jeg endelig ferdig med denne fotooppgaven (foto er ikke akkurat min favoritt). Her er resultatene:
Dette er min cinemagraf. Jeg ble ganske fornøyd med denne med tanke på at det meste gikk som planlagt. Ettersom jeg sløste voldsomt med tiden, og derfor fikk dårlig tid, var jeg ikke veldig kritisk til hvor mange bilder jeg tok. Dermed ble det litt hakkete og jeg måtte kjøre den i nokså høy hastighet.

Dette er bildet mitt. Jeg synes dette bildet godt forteller en historie, hvis man klarer å lese artikkelen som er hengt opp (laget den i Indesign selv :D) Der står det nemlig: TINGELING ER DØD, MAGIEN ER BORTE. Jeg tror de fleste da tar historien. Peter Pan mistet sin trofaste medhjelper Tingeling da hun ble myrdet av en av piratene til Kaptein Krok. Dette gjorde at alle i Drømmeland mistet sin magi og dermed måtte rømme landet. Hjemme i den virkelige verden var ikke Peter Pan annet enn en helt vanlig gutt. Han skaffet seg utdannelse og ble kontorarbeider for å få et normalt liv. Han prøvde å skyve det vonde bort, men klarte det ikke, og har ennå avisoppslaget til minne om personen han innså var viktigere for ham en noen andre. Men.... Han innså det forsent (Sad story :( )

Jeg vil vurdere meg selv til en 4- fordi det nok ikke er banebrytende, og Terje er ganske streng på kriteriene :P Det jeg nok kunne gjort bedre var å ta flere bilder, slik at cinemagrafen ikke hakket noe. Da kunne jeg nemlig hatt flere bilder inn i loopen, det hadde gjort at jeg kunne latt bevegelsen i cinemagrafen gå saktere ved å la hvert bilde vare lenger. I tillegg kunne jeg tatt bildet litt lenger ned fordi det kunne gjort det klarere at han har på seg en grønn trøye, som da hadde forsterket hvem vi så, nemlig Peter Pan.


Cinemagrafen min - Omtrent som planlagt

Da var bildene tatt ferdig, og jeg har laget en cinemagraf. Slik ser den ut:

Jeg var ikke så veeeldig kritisk til hvor mange bilder jeg tok ettersom jeg hadde ganske så dårlig tid. Dermed er det nokså hakkete hvis man ser det i stor versjon. I tillegg ser jeg nå at det er en ledning som ødelegger litt, ved siden av hodet til denne gutten. Den gjør liksom gifen litt kunstig... Men den ble omtrent som jeg hadde planlagt. Det eneste er at den måtte gå litt fort fordi den hadde sett helt forferdelig ut hvis jeg hadde latt den gå senere...

Cinemagraf - Ikke så vanskelig i grunn

I tillegg til å ta et bilde, skal vi også denne gangen lage en cinemagraf.

En cinemagraf er et stillbilde som inneholder en eller flere bevegelse (oftest bare èn fordi det skal være preg av at det er et stillbilde). Det er kanskje ikke så lett å se, men det ser ut som den lille fuglen i bildet over, spiser. Det er ikke så avansert teknologi, det er bare å ta samme bilde flere ganger med en liten forandring (som da er bevegelsen). Disse legger du inn i fotoshop og redigerer der (Begynn på media hvis du vil lære skikkelig hvordan deg gjøres, eller snakk med meg).

Peter Pan - Å vi planlegger

Vi skal selvfølgelig tenke enda mer før vi tar bildet.

Hvilke personlighetstrekk har jeg tatt utgangspunkt i kontra hvordan han er nå? Jo, han er en veldig bli, lykkelig og ikke minst energisk person. Dermed, å sette han på et kontor, ville jo nesten bli en motsetning. Kontorer er sååååå kjedelige, og Peter Pan er såååååå gøyal. 

Hva skal jeg ha med i bildet som viser at det er denne figuren? Jo, en grønn t-skjorte og et bilde av Tingeling.

Hvordan er miljøet og lokasjonen og hva er overraskelsen? Lokasjonen er overraskelsen! I tillegg til en avisoverskrift hvor det står at Tingeling er død. Triste greier :/

Hvor vil jeg ha det? Her:



Peter Pan - ung og glad (GOGSDL)

Jeg har valgte å ta Peter Pan som min figur til oppgaven. Jeg har dessverre ingen illustrasjoner til Peter Pan, men jeg har et bilde:
Jeg ser på Peter Pan som en positiv ung gutt som alltid prøver å se det positive i ting fordi hvis du ser filmen, ser du at han nesten aldri er lei seg eller sur.

Det som karakteriserer Peter Pan er hatten hans, og klærne. Han går i grønne klær og har en sånn spesiell lue. I tillegg er det personligheten. Han er en blid gutt nesten uansett hva som skjer. 

Han lever i et fantasifullt miljø. Alt kan skje. Det er i grunn ikke noen tidsregning i Drømmeland hvor Peter Pan bor, men Wendy dumper innom når det er 2. verdenskrig i hennes verden. Forskjellige situasjoner er at Kaptein Krok tar Wendy til fange, og Peter Pan og vennene må redde henne. I tillegg er det et spesielt poeng, nemlig at Tingeling mister sin magi dersom folk ikke tror at hun finnes.

onsdag 16. januar 2013

GULL Å GRØNNE SKOGER DU LIKSOM!

Vi skal denne og neste uke jobbe med foto igjen. Denne gangen skal vi dramatisere hvordan en barndoms helt så/ser ut da personen var 16 år gjennom et bilde og en cinemagraf.

fredag 11. januar 2013

Glemt 2: Mastershot - Omveien til suksess

Vi hadde i fjor en øvingsoppgave hvor vi skulle filme en scene vi fikk manus til. Den glemte jeg å legge ut her. Så jeg legger den ut nå.

Men først må dere få vite hva mastershot teknikk er. Den første måten å filme en scene på er singleshot teknikk (se: Singleshot - en oppstykket snarvei). Mastershot teknikk er den andre måten å filme en scene på. Da filmer man hele scenen i et kjør.

Det er både fordeler å ulemper med dette. Fordelen er at man, med å filme hele scenen, gjør det lettere for seg selv å redigere det hele. I tillegg er sjansen mye større for at råmaterialet blir bedre ettersom man gjør det samme hele tiden og dermed kanskje får ne Ulempen er at dersom man bruker amatørskuespillere, kan de veldig fort bli slitne og leie av det hele. I tillegg krever det utrolig mye planlegging av regissøren i forkant av filmingen. Også tar det lenger tid i strekk å filme i mastershot fordi hele scenen skal filmes, mens i singleshot kan du i grunn bruke 5 min på å filme en liten del av scenen, vente en måned, også ta resten, selv om det ikke er den beste idèen.

Bare se videoen, så skjønner du sikkert mer ;)


torsdag 10. januar 2013

Glemt oppgave1 - Lyd, viktigere enn noe annet!

Hei godt folk, og godt nytt år til dere. Vi starter opp året med litt gammelt som ikke dere har fått oppleve. Det vi hadde nemlig noen oppgaver vi skulle blogget om, som jeg rett å slett ikke fikk beskjed om at vi skulle blogge om. Heldigvis er det ikke mer enn 2 stykker. Det er 2 oppgaver fra 2 ganske like temaer vi hadde i løpet av 3 uker. Vi hadde altså en oppgave i mellom, som vi ikke skulle ha med på bloggen.

For mye "rundt grøten". Vi hadde en uke med lyd. Dette innlegget handler om det. Når det gjelder film, og i grunn livet generelt, er lyd ekstremt viktig. Noe av det viktigste faktisk. Uten lyd, får man ikke en skikkelig følelse av filmen. Lyden kan også forandre stemingen i filmen, jeg husker det var et eksempel på det på Vitenfabrikken, stund siden jeg har vært der, så vet ikke om det er der ennå. Oppgaven vår var uansett å velge et filmklipp og lage all lyden på det, manuelt. Her er resultatet (jeg er reodor :D):