fredag 11. januar 2013

Glemt 2: Mastershot - Omveien til suksess

Vi hadde i fjor en øvingsoppgave hvor vi skulle filme en scene vi fikk manus til. Den glemte jeg å legge ut her. Så jeg legger den ut nå.

Men først må dere få vite hva mastershot teknikk er. Den første måten å filme en scene på er singleshot teknikk (se: Singleshot - en oppstykket snarvei). Mastershot teknikk er den andre måten å filme en scene på. Da filmer man hele scenen i et kjør.

Det er både fordeler å ulemper med dette. Fordelen er at man, med å filme hele scenen, gjør det lettere for seg selv å redigere det hele. I tillegg er sjansen mye større for at råmaterialet blir bedre ettersom man gjør det samme hele tiden og dermed kanskje får ne Ulempen er at dersom man bruker amatørskuespillere, kan de veldig fort bli slitne og leie av det hele. I tillegg krever det utrolig mye planlegging av regissøren i forkant av filmingen. Også tar det lenger tid i strekk å filme i mastershot fordi hele scenen skal filmes, mens i singleshot kan du i grunn bruke 5 min på å filme en liten del av scenen, vente en måned, også ta resten, selv om det ikke er den beste idèen.

Bare se videoen, så skjønner du sikkert mer ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar