mandag 23. september 2013

Film - Litt mer avansert

I år, tradisjonen tro, skal vi lage film. Vi har fått en oppgave som går ut på at vi skal lage en spennende film som skal følge "Hollywood-modellen". Mer enn det er ikke spesifiert. Det vil si at vi er ganske fri til å lage hva vi vil, men at vi har noen kriterier.

Vi skal lage en film som inneholder et anslag, en konflikt, en løsning, en protagonist og en antagonist. Protagonisten skal ha en karakterutvikling. Mange vanskelige ord på en gang, så vi tar det ord for ord:

Anslag: Begynnelsen på en film. Inneholder oftest en presentasjon av protagonisten, presentasjon av miljøet og en presentasjon av konflikten. Anslaget fører filmen videre til hoveddelen.
Konflikt: Et problem eller oppgave som protagonisten står ovenfor. 
Løsning: Måten protagonisten løser problemet eller oppgaven på. 
Protagonist, det kanskje mest kompliserte ordet: Hovedperson. Hovedpersonen i en film kalles protagonist på filmspråket, kun for å gjøre det vanskelig for oss :P I Harry Potter er det Harry Potter som er protagonisten.
Antagonist: Den onde i en film. I Harry Potter er det Voldemort som er antagonisten.
Karakterutvikling: At personen utvikler/forandrer seg gjennom filmen. Darth Vader forandrer seg fra snill til ond, og til snill igjen gjennom Star Wars- filmene.

I filmen skal jeg dele rollen som kameramann og lydtekniker sammen med Mathias Eriksen i klassen. I tillegg skal vi nok være med Andreas Lunde å regissere. Det blir egentlig ganske mye samarbeid i denne oppgaven, hvor vi gjør det meste sammen. Det er altså oss 3 som skal jobbe sammen på denne oppgaven.

Handlingen går ut på at en person våkner opp og begynner å lete etter noe han savner. Personen ringer til sin venn og spør om han komme på besøk. Vennen svarer at det er greit, og personen kjører av gårde. Det viser seg at det er vennen som har det personen savner. Personen finner etterhvert ut av dette, og det blir en kamp mellom dem. Det ender med at personen blir slått ut, og våkner opp en helt annen plass. Her blir veldig trist og bestemmer seg for å dø. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar