søndag 27. januar 2013

FERDIG MED FOTO FOR DENNE GANG :D

Da var jeg endelig ferdig med denne fotooppgaven (foto er ikke akkurat min favoritt). Her er resultatene:
Dette er min cinemagraf. Jeg ble ganske fornøyd med denne med tanke på at det meste gikk som planlagt. Ettersom jeg sløste voldsomt med tiden, og derfor fikk dårlig tid, var jeg ikke veldig kritisk til hvor mange bilder jeg tok. Dermed ble det litt hakkete og jeg måtte kjøre den i nokså høy hastighet.

Dette er bildet mitt. Jeg synes dette bildet godt forteller en historie, hvis man klarer å lese artikkelen som er hengt opp (laget den i Indesign selv :D) Der står det nemlig: TINGELING ER DØD, MAGIEN ER BORTE. Jeg tror de fleste da tar historien. Peter Pan mistet sin trofaste medhjelper Tingeling da hun ble myrdet av en av piratene til Kaptein Krok. Dette gjorde at alle i Drømmeland mistet sin magi og dermed måtte rømme landet. Hjemme i den virkelige verden var ikke Peter Pan annet enn en helt vanlig gutt. Han skaffet seg utdannelse og ble kontorarbeider for å få et normalt liv. Han prøvde å skyve det vonde bort, men klarte det ikke, og har ennå avisoppslaget til minne om personen han innså var viktigere for ham en noen andre. Men.... Han innså det forsent (Sad story :( )

Jeg vil vurdere meg selv til en 4- fordi det nok ikke er banebrytende, og Terje er ganske streng på kriteriene :P Det jeg nok kunne gjort bedre var å ta flere bilder, slik at cinemagrafen ikke hakket noe. Da kunne jeg nemlig hatt flere bilder inn i loopen, det hadde gjort at jeg kunne latt bevegelsen i cinemagrafen gå saktere ved å la hvert bilde vare lenger. I tillegg kunne jeg tatt bildet litt lenger ned fordi det kunne gjort det klarere at han har på seg en grønn trøye, som da hadde forsterket hvem vi så, nemlig Peter Pan.


Cinemagrafen min - Omtrent som planlagt

Da var bildene tatt ferdig, og jeg har laget en cinemagraf. Slik ser den ut:

Jeg var ikke så veeeldig kritisk til hvor mange bilder jeg tok ettersom jeg hadde ganske så dårlig tid. Dermed er det nokså hakkete hvis man ser det i stor versjon. I tillegg ser jeg nå at det er en ledning som ødelegger litt, ved siden av hodet til denne gutten. Den gjør liksom gifen litt kunstig... Men den ble omtrent som jeg hadde planlagt. Det eneste er at den måtte gå litt fort fordi den hadde sett helt forferdelig ut hvis jeg hadde latt den gå senere...

Cinemagraf - Ikke så vanskelig i grunn

I tillegg til å ta et bilde, skal vi også denne gangen lage en cinemagraf.

En cinemagraf er et stillbilde som inneholder en eller flere bevegelse (oftest bare èn fordi det skal være preg av at det er et stillbilde). Det er kanskje ikke så lett å se, men det ser ut som den lille fuglen i bildet over, spiser. Det er ikke så avansert teknologi, det er bare å ta samme bilde flere ganger med en liten forandring (som da er bevegelsen). Disse legger du inn i fotoshop og redigerer der (Begynn på media hvis du vil lære skikkelig hvordan deg gjøres, eller snakk med meg).

Peter Pan - Å vi planlegger

Vi skal selvfølgelig tenke enda mer før vi tar bildet.

Hvilke personlighetstrekk har jeg tatt utgangspunkt i kontra hvordan han er nå? Jo, han er en veldig bli, lykkelig og ikke minst energisk person. Dermed, å sette han på et kontor, ville jo nesten bli en motsetning. Kontorer er sååååå kjedelige, og Peter Pan er såååååå gøyal. 

Hva skal jeg ha med i bildet som viser at det er denne figuren? Jo, en grønn t-skjorte og et bilde av Tingeling.

Hvordan er miljøet og lokasjonen og hva er overraskelsen? Lokasjonen er overraskelsen! I tillegg til en avisoverskrift hvor det står at Tingeling er død. Triste greier :/

Hvor vil jeg ha det? Her:



Peter Pan - ung og glad (GOGSDL)

Jeg har valgte å ta Peter Pan som min figur til oppgaven. Jeg har dessverre ingen illustrasjoner til Peter Pan, men jeg har et bilde:
Jeg ser på Peter Pan som en positiv ung gutt som alltid prøver å se det positive i ting fordi hvis du ser filmen, ser du at han nesten aldri er lei seg eller sur.

Det som karakteriserer Peter Pan er hatten hans, og klærne. Han går i grønne klær og har en sånn spesiell lue. I tillegg er det personligheten. Han er en blid gutt nesten uansett hva som skjer. 

Han lever i et fantasifullt miljø. Alt kan skje. Det er i grunn ikke noen tidsregning i Drømmeland hvor Peter Pan bor, men Wendy dumper innom når det er 2. verdenskrig i hennes verden. Forskjellige situasjoner er at Kaptein Krok tar Wendy til fange, og Peter Pan og vennene må redde henne. I tillegg er det et spesielt poeng, nemlig at Tingeling mister sin magi dersom folk ikke tror at hun finnes.

onsdag 16. januar 2013

GULL Å GRØNNE SKOGER DU LIKSOM!

Vi skal denne og neste uke jobbe med foto igjen. Denne gangen skal vi dramatisere hvordan en barndoms helt så/ser ut da personen var 16 år gjennom et bilde og en cinemagraf.

fredag 11. januar 2013

Glemt 2: Mastershot - Omveien til suksess

Vi hadde i fjor en øvingsoppgave hvor vi skulle filme en scene vi fikk manus til. Den glemte jeg å legge ut her. Så jeg legger den ut nå.

Men først må dere få vite hva mastershot teknikk er. Den første måten å filme en scene på er singleshot teknikk (se: Singleshot - en oppstykket snarvei). Mastershot teknikk er den andre måten å filme en scene på. Da filmer man hele scenen i et kjør.

Det er både fordeler å ulemper med dette. Fordelen er at man, med å filme hele scenen, gjør det lettere for seg selv å redigere det hele. I tillegg er sjansen mye større for at råmaterialet blir bedre ettersom man gjør det samme hele tiden og dermed kanskje får ne Ulempen er at dersom man bruker amatørskuespillere, kan de veldig fort bli slitne og leie av det hele. I tillegg krever det utrolig mye planlegging av regissøren i forkant av filmingen. Også tar det lenger tid i strekk å filme i mastershot fordi hele scenen skal filmes, mens i singleshot kan du i grunn bruke 5 min på å filme en liten del av scenen, vente en måned, også ta resten, selv om det ikke er den beste idèen.

Bare se videoen, så skjønner du sikkert mer ;)


torsdag 10. januar 2013

Glemt oppgave1 - Lyd, viktigere enn noe annet!

Hei godt folk, og godt nytt år til dere. Vi starter opp året med litt gammelt som ikke dere har fått oppleve. Det vi hadde nemlig noen oppgaver vi skulle blogget om, som jeg rett å slett ikke fikk beskjed om at vi skulle blogge om. Heldigvis er det ikke mer enn 2 stykker. Det er 2 oppgaver fra 2 ganske like temaer vi hadde i løpet av 3 uker. Vi hadde altså en oppgave i mellom, som vi ikke skulle ha med på bloggen.

For mye "rundt grøten". Vi hadde en uke med lyd. Dette innlegget handler om det. Når det gjelder film, og i grunn livet generelt, er lyd ekstremt viktig. Noe av det viktigste faktisk. Uten lyd, får man ikke en skikkelig følelse av filmen. Lyden kan også forandre stemingen i filmen, jeg husker det var et eksempel på det på Vitenfabrikken, stund siden jeg har vært der, så vet ikke om det er der ennå. Oppgaven vår var uansett å velge et filmklipp og lage all lyden på det, manuelt. Her er resultatet (jeg er reodor :D):