torsdag 20. september 2012

Lukkertid

Vi fikk i oppgave å ta 3 bilder av ting i bevegelse. Dermed skulle vi lære mer om hvordan lukkertiden kunne brukes til å påvirke bildet og da spesielt objektet.

I tillegg skulle vi forklare hva lukkertid var. Lukkertid er hvor lenge bildet blir eksponert for lys. Jo lenger lukkertid, jo mer lys blir bildet eksponert for. I tillegg, hvis objektet er i bevegelse, gjør endringer på lukkertiden at det blir endringer i bevegelses skildringene på bildet. Bildene viser eksempler på dette:
 

Dette bildet er tatt med lukkertid 1/500. Her er objektet egentlig i bevegelse, men fryser på grunn av den korte lukkertiden.


Dette skulle vært et bilde tatt med lukkertid 1/15 og der skulle objektet blitt fulgt mens det beveget seg, men noe skjedde med opplastningen så jeg fikk ikke rett bilde.




















Dette bildet er tatt med lukkertid 1/15 uten at objektet ble fulgt mens det beveget seg.

Grunnen til at det første ble skarpere enn de 2 siste er at det ble tatt med kortere lukkertid, og dermed var muligheten for at kameraet beveget seg ukontrollert, mindre. Det andre bildet ble egentlig ganske skarpt det også, men fikk ikke samme effekten som kortere lukkertid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar