fredag 31. januar 2014

After effects - Jeg tok meg vann over hele kroppen, og litt til!

Vi har de 2 siste ukene jobbet med et nytt program. Det heter after effects. After effects er et redigeringsprogram hvor vi kan animere ting. Vi kan enten animere skrift eller lage figurer som vi animerer til å for eksempel løpe. Vi hadde i oppgave å lage vignett til en oppdiktet (eller ekte) serie/film. Vi kunne velge mellom 4 sjangrer nemlig barnetv, action/krim, såpe/drama eller fakta. Vignetten skulle vare i 30 sekunder og vi skulle vise at vi kunne bruke flest mulig effekter.

Jeg bestemte meg for å satse høyt. Jeg skulle lage en vignett til De utrolige, animasjonsfilmen som kom i 2004, hvor jeg skulle animere de 5 familiemedlemene og vise deres unike evner. Jeg brukte denne videoen som inspirasjon:
http://www.youtube.com/watch?v=nJtUdm3TLZ8

I tillegg måtte jeg jo ha figurene, så jeg bestemte meg for å prøve å lage dem i illustrator. Dette tok lenger tid enn beregnet, ettersom jeg slet voldsomt med herr utrolig. I tillegg ble jeg sittende en stund med store problemer med animeringen fordi jeg ikke hadde vært flink til å bruke layers.

Jeg hadde laget hele herr utrolig på et layer.
Dette gjorde at når jeg skulle animere ham til å bevege armen ved å bruke puppet pin tool, så måtte jeg nesten bevege hele ham, ellers ville det strekke armen hans og deler av kroppen, og han ville blitt seende veldig rar ut.

Så jeg endte opp med å bruke øvingsoppgaven og forandret teksten til en film tittel, nemlig after earth. I tillegg la jeg til noen bilder fra filmen. I denne øvingsoppgaven har jeg lekt meg med anchor point for rotasjon på bokstavene som skyter inn, opacity på bildene og selvfølgelig keyframes og position for bevegelse av bokstaver. Effekter prøvde jeg meg ut litt på, men brukte ingen i oppgaven. Mask har jeg ikke brukt i det hele tatt, men jeg burde kanskje prøvd ut det også.

Men siden det er nytt program, så må det innføres, så for at dere skal forstå hva jeg snakker om, skal jeg ta en liten introduksjon i programmet.

After Effects er et animeringsprogram hvor man kan lage animasjoner til film eller andre medier som man ser med levende bilder (et annet eksempel er internett). I After Effects har du et prosjektvindu hvor det du har av elementer utenfra vises. Det første du må gjøre etter at AE (forkortelsen for After effects) har åpnet seg er å lage et nytt prosjekt. Et prosjekt er det du jobber i og der alt er. Når du lager noe i AE blir det til slutt til en komposisjon. Forskjellen på et prosjekt og en komposisjon er at prosjekt er det du jobber i, mens komposisjon er det du lager.

I AE har du også det som kalles timeline. Timeline en tidslinje hvor du kan si når noe skal gjøre noe i en komposisjon. I timelinen har du layers som fungerer på samme måte som i photoshop og illustrator. Det som ligger øverst, vises i utgangspunktet best (dersom du ikke har lagt til effekter eller gjort andre endringer).

Ellers har du masse effekter som du kan bruke på enkelte ting, opacity, position og scaling, som du også har i premiere. En ting som premiere ikke har, er puppet pin tool. Dette er et verktøy for å animere objekter til å gjøre ting, for eksempel at en mann skal vinke. Dette gjør man ved å sette punkter rundt forbi på kroppen og dra på dem til du får det slik du vil. Når du er ferdig med animeringen, skal du rendre og eksportere. Det er en litt mer avansert måte å gjøre det på i AE enn i, for eksempel premiere, men det er vanskelig å forklare med ord.

Så da kan du litt mer om AE, og jeg ser selv fram til å bruke det mer i fremtiden :)

fredag 17. januar 2014

Kjenningsmelodier - Viktig å være tydelig

Vi har ikke bare en oppgave til uka, ofte har vi flere. I løpet av denne og neste uke skal vi lage en kjenningsmelodi til et radioprogram vi bestemmer selv. Før det, skal vi høre gjennom et radioprogram om kjenningsmelodier og skrive en liten oppsummering av radioprogrammet. 

Radioprogrammet handler om kjenningsmelodier. Det handler om hvordan lyddesignere tenker når de skal lage nye kjenningsmelodier/vignetter og hvordan kjenningsmelodier skaper en stemning og en assosiasjon til et program. Kjenningsmelodien skaper i stor grad identiteten til programmet.

Jeg har tenkt å lage en kjenningsmelodi for radioresepsjonen. Det er et veldig lettbeint program, hvor programmet egentlig handler om å underholde. Det er ingen spesielle temaer, de snakker om nye nytt hvert program. Med andre ord vil det bli utfordrende å lage en kjenningsmelodi til dette radioprogrammet, men det er god læring :)

Reklamebyrå - Media styrer deg!

Vi har altså de 2 siste ukene jobbet med oppgaven hvor vi skulle forbedre ryktet til enten Norwegian eller russen. Jeg valgte som kjent Norwegian, og laget en film. Jeg brukte avis artikler fra de siste ukene og brukte en video fra et intervju.

Men det er ikke dèt det skal handle om i dette innlegget. For i tillegg til å jobbe med denne oppgaven, så har vi godt gjennom en masse teori. Ord som tostegs-hypotese, "de tolv dramatiseringsformene" og diffusjonsteorien har fått en betydning og en mening, og dermed også en funksjon.  I dette blogginnlegget kommer det meste av slike fagord, så dere også kan føle dere litt "mediesmarte".

Medie har en utrolig stor påvirkning på dagens samfunn. Det er en svært liten minoritet som ikke har facebook, twitter, instagram, vine og eller snapchat. Har de ikke det, bruker de helt sikkert en annen form for sosialt nettverk

mandag 6. januar 2014

Norwegian - Det finnes også positive sider

Hei å hå! Ny oppgave står for tur, og denne gangen skal vi fungere som kommuniksjonsbyrå. Det er ikke en spesiell definisjon på kommunikasjonsbyrå, ettersom forskjellige kommunikasjonsbyråer gjør forskjellige jobber.

Men vi skal "hjelpe" en gruppe mennesker som har kommet skjevt ut innenfor media. Vi skal lage et produkt som viser en av disse gruppene fra en bedre side og/eller rette opp inntrykket folket har fått av en av disse gruppene. Vi har 2 valg: Norwegian eller russ. Jeg skal jobbe alene.

Siden det jeg ikke har valgt ikke er relevant, vil jeg ikke skrive noe om russen. Jeg har valgt å "hjelpe" Norwegian. Norwegian har kommet i hardt vær etter at de i de siste dagene har måttet innstille fly og passasjerer har måttet vente i lange tider. Dette var spesielt uheldig ettersom det var i juletiden det skjedde.
















Her er et veldig enkelt storyboard av hvordan filmen min forhåpentligvis skal bli.

















Her er brainstormingen jeg har bedrevet. Det er ikke så mange ord, dessverre.