fredag 31. mai 2013

REFLEKSJON - Utfordringene står i kø

Vi skulle ikke bare skrive en prefleksjon om oppgaven, budskap og målgruppe, vi skulle også lage en refleksjon etter filmen, som skulle handle om støy i filmen og andre utfordringer.

Støy er ting som hindrer budskapet i å nå mottakeren eller som forandrer budskapet slik at mottakeren tolker budskapet annerledes. I denne filmen vil støyen gjøre at mottakeren får mindre lyst til å gå på Vågen eller at de får et dårligere inntrykk av meg, filmen og ikke minst Vågen.

Budskapet mitt er at folk bør søke på Vågen og at vågen er en bra skole hvor vi lærer mye avansert som er kjekt å kunne. I tillegg er budskapet å vise hvordan Vågens medie-etasje ser ut, hvordan elever og lærere er og hva vi ellers gjør på Vågen. Målgruppen er ungdommer i alderen 14-16, dvs. 9. og 10. trinn på ungdomsskoler.

Jeg tror det er flere ting som er støy i denne filmen:

Jeg stammer og stunner en del gjennom filmen. Dette kan virke veldig uproffesjonelt, og folk kan få inntrykk av at vi ikke lærer så mye på media og ikke gjør ting grundig.
Det er ikke all klippingen som er 100% solid, og noe kan virke litt tilfeldig og disharmonisk. Dette gjør også at mottakeren får et dårligere inntrykk av filmen og Vågen.
Det er noen plasser det kommer noen lyder som ikke burde være der. Dette gir et nytt inntrykk av uproffesjonalitet, og det som følger med.
I tillegg er denne filmen veldig lang. Dette gjør at mottakeren kan miste konsentrasjonen på et tidspunkt, og dermed gå glipp av en del av filmen. Dette gir også et dårligere inntrykk av filmen og at vi ikke klarer å gjøre ting spennende.

For å unngå disse støykildene, kunne jeg forberedt meg bedre. Jeg kunne ha laget et skikkelig manus og forberedt alt hvor vi skulle gå og hvor lang tid det tok å gå de forskellige plassene. Dette hadde gjort filmen mer samskjørt og dermed virket mer proffesjonell. Dette hadde igjen gjort at mottakeren hadde fått et bra inntrykk av filmen og Vågen.
For å løse tidsproblemet måtte jeg nok prøvd å korte ned tiden i hvert rom jeg er i, fordi det er nok ikke all informasjon i denne filmen som mottakeren trenger. Men jeg tror ikke det er så veldig mye unødvendig informasjon i denne filmen.

mandag 13. mai 2013

Arbeidsplan!

Vi skulle lage en arbeidsplan ut i fra en mal vi fikk av Kai (Kai is love, Kai is life). Så her er den (dersom lærerne synes det er for lite, må de se i fra, så skal jeg endre på det etter deres ønsker):






Prefleksjon - Refleksjon i forkant

Vi har altså en oppgave hvor vi skal lage et produkt enten det er radioteater, film eller en brosjyre. Dette produktet skal handle om Vågen vgs, medielinjen eller noe spesielt vi lærer på medielinjen, som for eksemepl fotoshop eller premiere. Vi får ikke bruke materiale fra tidligere, alt skal lages nå. Vi skal også lage en arbeidsplan og følge den så godt som mulig. Vi kunne velge å jobbe i grupper, men jeg valgte å jobbe alene. Allikevel har Johannes Lavik fra klassen tilbudt seg å hjelpe til med filming.

Jeg skal lage en film hvor jeg presenterer medielinjen. Jeg vil starte med å fortelle litt om vågen, for så å gå inn på mediefaget. Da skal jeg vise frem lyd-studioet, foto-studioet, gangene, sofakrokene, lærerkontorene og ikke minst klasserommene. Jeg skal snakke med elever og lærere og vise frem de forskjellige mediefagene som bl. a. lyd, foto og film. Også vil jeg være ærlig og fortelle om ting jeg selv bruker en del tid på, og som jeg tror andre bruker en del tid på, andre ting som å se film eller henge på facebook.

Budskapet mitt er å vise vågen fra en god side, ved å vise ganske nøyaktig hvordan livet på media er. Jeg skal bruke humor som et virkemiddel fordi jeg tror 9.- og 10. klassinger synes det er mer spennende å se på noe morsomt enn noe seriøst. Jeg tror dermed at det fanger mer oppmerksomhet med humor som et virkemiddel.

fredag 3. mai 2013

MK på vågen - Fra elevens perspektiv

Vi skal som sagt lage en form for produkt om vågen, mediefaget eller noe som vi lærer. Og jeg har fått en idè:

Jeg vil lage en film hvor jeg filmer hvordan det er å gå på media. Jeg tar frem noen impulser fra elever og lærere og lager en liten dokumentar hvor jeg henter frem det beste fra skolen og forteller litt om den.

torsdag 2. mai 2013

FRI PLATTFORM - Frie grenser

Vi skal de 5 neste ukene jobbe med en oppgave hvor vi skal vise fram Vågen sett fra vårt perspektiv. Vi skal informere 9.- og 10. klasser som kommer på hospitering, om skolen og/eller hvilke inntrykk vi har fått av den. Vi kan lage hva vi vil: film, radio (hørespill) eller kanskje en tutorial i adobe premiere. Så lenge det handler om Vågen, eller som du lærer på media.

Vi skal selvfølgelig planlegge dette godt, ettersom vi får alle mediefag-timer de 5 neste ukene til dette. Så vi skal lage en arbeidsplan etter kalenderen vi har blitt tildelt på itslearing. I tillegg skal vi blogge om prosessen og hva som blir gjort, så dere kan vente dere en del aktivitet her på bloggen de neste ukene! :) I tillegg til dette produktet vi skal ende med, skal vi også lage en prefleksjon. Denne skal vi få vite om senere. I tillegg til denne har vi flere andre innleveringer, hvor det meste skal på bloggen.

Det som gjør denne oppgaven ekstra interessant er at vi må lage og produsere alt vi skal ha med på produktet selv. Det vil si, vil vi ha musikk, må vi lage den selv. Vil vi bilde av en fyr eller vågen, må vi ta det bildet selv. Det setter derfor en grense for hva vi kan ha med, for eksempel kan vi ikke ta med et bilde av byggeprosessen til Vågen, selv om vi skulle ha det tilgjengelig fra tidligere, fordi vi kan nemlig ikke bruke stoff vi har fra tidligere heller. Vi må gjøre alt disse 5 ukene, av det vi skal bruke i produktet. Vi blir vurdert i Mediekommunikasjon, mediedesign og -uttrykk og medieproduksjon

Høres helt komplett latterlig ut, men jeg tror det ikke blitt så veldig vanskelig som det høres ut. Jeg har visjoner om å lage en video om hvordan livet på media er, hvor jeg hilser på et par lærere, et par elever og kanskje får med et par andre celebre gjester. I tillegg får tid i lydstudio hvor jeg får med meg en og snakker om media, og så viser litt om hvordan miksepulten til lydstudio.

Vi kan velge om vi vil jobbe i grupper eller alene. Dersom vi velger å jobbe i grupper, får vi en ny utfordring, nemlig at hver og en i gruppa må ha en spesifik oppgave. For eksempel dersom 2 stykker skal lage en film, må den ene filme og den andre redigere. Eller de kan fordele oppgavene annerledes, men de kan ikke jobbe generelt med det samme.

Jeg ser frem til denne oppgaven og tror den kan bli veldig kjekk. Dere får ønske meg lykke til, så snakkes vi snart!