tirsdag 24. september 2013

Filmøvelse - Vitser på film

Vi skal de 7 neste ukene ha film, både gjennom teori og praksis. Denne første uken har vi hatt en øvingsoppgave i film, hvor vi skulle lage en film. Vi ble delt inn i grupper og fikk velge mellom 3 handlinger, hvorav vår gruppe nok valgte den vanskeligste. Vi valgte oppgaven om å fortelle 2 tomater vitsen på filmvis. Lite eller ingen dialog skulle være med, og vi skulle bruke mest mulig nærbilder.

mandag 23. september 2013

Film - Litt mer avansert

I år, tradisjonen tro, skal vi lage film. Vi har fått en oppgave som går ut på at vi skal lage en spennende film som skal følge "Hollywood-modellen". Mer enn det er ikke spesifiert. Det vil si at vi er ganske fri til å lage hva vi vil, men at vi har noen kriterier.

Vi skal lage en film som inneholder et anslag, en konflikt, en løsning, en protagonist og en antagonist. Protagonisten skal ha en karakterutvikling. Mange vanskelige ord på en gang, så vi tar det ord for ord:

Anslag: Begynnelsen på en film. Inneholder oftest en presentasjon av protagonisten, presentasjon av miljøet og en presentasjon av konflikten. Anslaget fører filmen videre til hoveddelen.
Konflikt: Et problem eller oppgave som protagonisten står ovenfor. 
Løsning: Måten protagonisten løser problemet eller oppgaven på. 
Protagonist, det kanskje mest kompliserte ordet: Hovedperson. Hovedpersonen i en film kalles protagonist på filmspråket, kun for å gjøre det vanskelig for oss :P I Harry Potter er det Harry Potter som er protagonisten.
Antagonist: Den onde i en film. I Harry Potter er det Voldemort som er antagonisten.
Karakterutvikling: At personen utvikler/forandrer seg gjennom filmen. Darth Vader forandrer seg fra snill til ond, og til snill igjen gjennom Star Wars- filmene.

I filmen skal jeg dele rollen som kameramann og lydtekniker sammen med Mathias Eriksen i klassen. I tillegg skal vi nok være med Andreas Lunde å regissere. Det blir egentlig ganske mye samarbeid i denne oppgaven, hvor vi gjør det meste sammen. Det er altså oss 3 som skal jobbe sammen på denne oppgaven.

Handlingen går ut på at en person våkner opp og begynner å lete etter noe han savner. Personen ringer til sin venn og spør om han komme på besøk. Vennen svarer at det er greit, og personen kjører av gårde. Det viser seg at det er vennen som har det personen savner. Personen finner etterhvert ut av dette, og det blir en kamp mellom dem. Det ender med at personen blir slått ut, og våkner opp en helt annen plass. Her blir veldig trist og bestemmer seg for å dø. 

fredag 13. september 2013

Streetart - Ikke så lett som det ser ut

Denne uken har vi hatt en oppgave hvor vi skulle photoshoppe en streetart. Vi skulle lage en form for veggmaleri. Det høres kanskje ikke så lett ut, og det ble enda vanskeligere enn jeg trodde. Den største utfordringen var å finne en vegg som best mulig representerte mitt budskap og kunne forsterke det. En annen utfordring var at jeg ble sittende å jobbe med flere ting som jeg ikke hadde trengt å bruke tid på, som å nøyaktisere krøllene til sauene.

Med andre ord, og som vanlig, ting gikk ikke helt som planlagt. Men her er i hvert fall resultatet:
















Dette skal uttrykke hvordan samfunnet i mange tilfeller kan være: en gjeng med sauer som prøver å skille seg ut. Dersom alle prøver å skille seg ut, kommer ingen til å klare å gjøre det.

Inspirasjon er hentet fra en Bil-reklame hvor det er mange forskjellig fargede sauer, hvorav bilen kommer å skiller seg ut.

tirsdag 3. september 2013

Photoshop øvelser - Gatekunst på liksom

Vi har, som dere sikkert har fått med dere, en oppgave hvor vi skal photoshoppe gatekunst. Vi skal altså være gatekunstnere, men bare virituelt. Det er litt vanskelig å forklare, men regner med at det ikke er så vanskelig å forstå med tanke på at dette er en medier- og kommunikasjonsblogg.

For å kunne photoshoppe denne gatekunsten, eller "streetart" som det heter på enda bedre norsk, må vi vite hvordan vi skal gjøre det. Derfor hadde vi et par photoshop-øvingsoppgaver hvor vi skulle photoshoppe en blomst på en vegg og en pipe gjennom å bruke perspektiv, blending og warp. Slik ble det:













Blomst på en vegg. Her er det brukt kun blender.





















Blomst på et hjørne. Her er blender og perspektiv brukt.





















Blomst på en pipe. Her er blender og perspektiv brukt, i tillegg til litt warp.

mandag 2. september 2013

Streetart - Sterke meningers kunst

Hei og velkommen til nytt år på Vågen vgs. Vi har hoppet ett år opp, og er nå VG2 medier og kommunikasjon.

Vi startet med en fotooppgave hvor vi skulle lage en plakat til et opplegg som heter eventyrstien, som skal være om ca 1 måneds tid. Jeg skal ikke gå nærmere inn på det.

Fordi de neste 2 ukene skal vi lage et "veggmaleri". Tagging eller Grafitti finnes overalt i verden. Kjennetegnene på dette er at det er "kunst" på veggen og det ligger en mening bak. Man assosierer grafitti med folk som har sterke meninger og at det er for folk som best uttrykker seg gjennom tegninger. 

Vår oppgave er å lage noe likt dette, men digitalt. Vi skal lage et veggmaleri, eller "grafitti" via photoshop. Vi skal altså ikke tagge på ordentlig, men lage tegninger og photoshoppe det på en valgfri vegg. Vi skal ha flere idèer og budskap bak idèene. I tillegg skal vi kunne vurdere disse idèene gjennom prosessmodellen, som er en kommunikasjonsmodell.