mandag 10. februar 2014

Dokumentar - ENØK-tiltak og energibruk i hverdagen

Vi skal de 2 neste ukene lage en dokumentar om et valgfritt emne. Dokumentaren skal ha en lik oppbygning som andre dokumentarer (selv om den blir kortere ettersom vi kun har 2 uker). Det vil si at vi skal ha en sjanger på dokumentaren, vi skal gjøre god research i forkant og vi skal være journalister.

Jeg og Andreas Lunde har tenkt å lage en dokumentar om energibruk i hverdagen og ENØK-tiltak. Energiøkonomisering (altså ENØK) betyr å utnytte energien mer effektivt ved å gjøre forskjellige tiltak som for eksempel å bruke sparedusjer, sparepærer og generelt sløse mindre med energien ved for eksempel å slå av lyset når du går ut av et rom.

Hovedpersonen vår i dokumentaren er Andreas. Han har lest om energiproblemene i mediene de siste ukene og vil undersøke dette nærmere. Det er flere konflikter, men den største er at tiden renner ut. Klimagassene blir større, og Målet er å redusere det unødvendige forbruket av energi, og øke bevisstheten av forbruket. I tillegg er det et mål å bytte ut forbruk av ikke-fornybar energi med fornybar energi. Målgruppen vår er det norske folk og kanskje mest de som ikke bryr seg så mye om energibruken og ikke er bevisste på hva man kan gjøre.

Vår dokumentar skal være en interaktiv dokumentar. Det vil si at dokumentaren handler om en hovedperson (i dette tilfellet Andreas) som har en mening om et tema. Denne personen tar med sin personlighet inn i dokumentaren og gjør den til hans egen. I tillegg vil kameraføringen være i det observerende hjørnet.

Så avslutter vi med en prosjektplan:

Uke 7
Mandag: Planlegging/research
Tirsdag: Planlegging/research/filming
Fredag: Filming

Uke 8
Mandag: Filming
Tirsdag: Filming/redigering
Fredag: Store deler går til redigering