fredag 22. november 2013

Radio - I sakens dybde

Sjobing! Vi har nå hatt 2 uker med Radio/Tv-reportasje produksjon, hvor vi gikk gjennom masse teori. Dermed kan dere risikere at dette innlegget blir litt langt. Oppgaven gikk ut på å finne en sak å lage en reportasje om, velge om du ville lage radio- eller tv-reportasje også gå ut å skaffe råstoff selv. Emnet for reportasjoen var valgfritt. Vi skulle altså lage en sak om noe mest mulig nytt, men gå i dybden på det. Valgte man å jobbe med radio skulle man være alene, og valgte man TV skulle man være 2 (vanskelig å filme bra og interviewe samtidig). Jeg valgte radio, og derfor legger jeg ikke den ut her.

Vi skulle starte med å gjøre research om emnet vi hadde valgt. Derfor fikk vi grundig undervisning i kildekritikk og søketeknikker. Det å bruke forskjellige søkemotorer til forskjellige ting, som for eksempel å bruke google til bilder og yahoo til informasjonssøk.

I tillegg skulle reportasjen oppfylle flest mulig av nyhetskriteriene:
Aktuelt
Vesentlig
Identifisering
Sensasjon
Konflikt

Min reportasje handler om Sandnes Ulf og hvordan de tenker sesongen har vært. Reportasjen min oppfyller nok ikke mange av kravene, og er derfor ikke en reportasje for de største mediene. Det er fordi de største mediene, kanskje mest de kommersielle, er avhengig av at folk ser på. Nyhetskriteriene er kriterier vi egentlig har selv når vi skal se en nyhetssak. Dagens nyhetssaker er som oftest mest aktuelle og sensasjonelle, men oppfyller kanskje også flere av de andre kriteriene. Det er fordi sensasjonelle ting lettest fanger interessen vår.

Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke brukte veldig mange av de digitale verktøyene.

Jeg har flere kilder:
http://www.sandnesulf.no/news/article/aozhzgptk0q1z4dneq1na9v8/title/siste-treningsuke-for-ferie
http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/artikkel.php?artid=10106585
Tom Rune Espedal - Daglig Leder for Sandnes Ulf
Morten Wiik Larsen - Medieansvarlig for Sandnes Ulf
Anel Raskaj - Fotballspiller for Sandnes Ulf

fredag 8. november 2013

Filmdesign - du skal kjøpe filmen!

Vi har de 2 siste ukene jobbet med å lage filmcover og filmplakat til filmen vi hadde laget. Målet var å lage en plakat og et cover som fikk den forbipasserende til å ville kjøpe filmen og se filmen. I tillegg var det flere ting som vi skulle tenke på når vi laget plakaten (og selvfølgelig coveret). Her er resultatet:
























Målgruppen min for denne filmen er jenter og gutter i alderen 15-20 år.