mandag 21. oktober 2013

Filmanalyse - I dybden av filmen

Vi skal denne uken analysere film. Vi kunne velge av et lite utvalg filmer, hvilken film på vi ville se mandag 21. oktober, Jeg valgte å se Star Trek: Into Darkness Det første vi skulle gjøre var å gjøre research på filmen vi hadde sett:

Star Trek Into Darkness er regissert av Jefferey Jacob Abrams og kom på kino i 2013. Filmen er basert på tidligere filmer av Star Trek og tv-serien Star Trek. Spesielt tv-serien er veldig populær i America, de har til og med en egen nettside! Skuespillere i hovedrollene i filmen er Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock) og Benedict Cumberbatch. IMDB gav filmen 7,9 av 10 stjerner, filmpolitiet på P3 gav filmen terningkast 4 og VG-nett gav filmen terningkast 5. Den scnenen det ble reagert mest på var scenen hvor Carol skal skifte til uniform. Folk mente at denne scenen var umotivert.

fredag 4. oktober 2013

Filmproduksjon - Vi må jobbe hardere!

Vi har denne uke og sist uke hatt en oppgave hvor vi skulle produsere en film. Vi skulle komme opp med en idè, skrive manus, planlegge og gjennomføre filming og redigere etterpå. Jeg var på gruppe med Andreas og Mathias i klassen.

Jeg hadde rollen som skuespiller/kameramann. Jeg og Mathias delte på det ansvaret siden Andreas ikke kunne gjøre så mye annet enn å regissere til en viss grad. Vi tok litt for lett på oppgaven, og trodde vi hadde veldig god tid, til siste dagen. Da innså vi at vi burde satt mere tid til å ta opp lyd, fordi vi endte opp med å bruke kameralyd, noe som ikke er ideelt i det hele tatt.

Så vi blir nødt til å skjerpe oss til neste oppgave, det skal i hvert fall jeg!

Manus - Forenklet film

Vi har denne og sist uke hatt film-produksjon, hvor vi hadde i oppgave å komme opp med en historie, planlegge den, lage manus, filme den og redigere den etterpå. Vi laget grupper selv, dersom det var ønskelig, og jeg var på gruppe med Andreas og Mathias.

Her er manuset: