søndag 16. desember 2012

Foto - vanskeligere enn det ser ut!

Vi har denne uken hatt Foto som tema. Det har vi hatt før, men da var det bare opplæring av  fotokameraet. Nå var det snakk om å ta et skikkelig bilde, og ha en tanke bak det. Ha en historie, og en grunn for alt med bildet. Denne gangen var det et magasinforside bilde som skulle tas. Vi fikk selv velge et tema for et magasin, og vi skulle designe magasinforsiden, med ett eller flere bilder på den. Valget mitt falt på temaet Korps, ettersom jeg spiller i korps, og liker i grunn ganske godt korps.

Så jeg på en måte glemte å legge ut flere blogginnlegg, så dette blir et "alt under en kam" innlegg.

Vi skulle beskrive magasinet vårt. Magasinet mitt handler om musikk, og da mest litt musikk utenom det populærkulturelle, altså Justin Bieber, One Direction, og disse "mest populære" artistene for tiden. Magasinet skal ha et nytt instrument som tema hvert nummer, og skal inneholde nyheter og artikler om instrumentet og folk som spiller det. Temaet på "månedens nummer", er klarinett. Når det gjelder målgruppen min, tenker jeg at det er et blad som kommer til å selge mest til spesielt musikkinteresserte og korpsfolk. Og så må de i tillegg lese magasin. Dette bladet hadde nok ikke vært så lett å selge i 2012, dessverre.

3 ideer til forsidebilder var, selvfølgeig det jeg tok, et bilde tatt ovenfra, hvor klarinetten står gulvet og rekvisittene blir uskarpe bak, og et bilde hvor en fyr spiller på klarinetten.

















Av de vel 20 bildene jeg tok i fotostudioet (de 20+ en haaaug andre som jeg visste med en gang jeg ikke kom til å bruke), falt valget på dette bildet. Jeg vil bare nevne med en gang at blitzerne i fotostudioet ikke ble brukt på bildet, fordi det var noe galt med dem. Dermed er det ikke så veldig mye lys på bildet. Når det kommer til samsvar med uttrykk og målgruppe, viser dette bildet fram en klarinett, som da er temaet på "denne månedens" magasin. Plasseringen av klarinetten er bevisst, midt i bildet, fordi jeg tenkte at det gylne snitt ikke hadde like mye å si på slike bilder som dette, i forhold til andre bilder.  I tillegg tror jeg det virker litt på spesielt musikkinteresserte å se notene bak der, selv om det også kan fenge flere.

















Jeg har ikke gjort så mye med dette bildet. Det eneste jeg har gjort, som jeg ser på som en selvfølge når jeg sa at jeg ikke kunne bruke blitzerne, var å lyse det opp litt. Det som forsterker budskapet med dette er at bildet blir litt finere, og dermed blir klarinetten mer attraktiv.  Man blir liksom litt gladere av lysere bilder.

























Slik ser JPEG-versjonen av magasinforsiden ut. Det jeg har gjort for å gjøre bladet mest mulig interessant er å ta med flere bilder av klarinett, lage noen spennende artikkeloverskrifter og noen spesielle fonter. Siden klarinett er sett på som et litt "finslig" instrument, er det skrevet med en "finslig" skrift. I tillegg har jeg laget en slags grotesk antikvaskrift på overskriften for å gjøre det litt mer lekent og selvironisk. Det blir liksom en "barneskolegreie" utav det. Fargen grønn følte jeg bare passet bra inn.  

Vil til slutt si at skulle jeg gitt ut dette magasinet på ordentlig, ville nok ikke bildet vært så stort, fordi jeg føler ikke balansen blir helt riktig. Det er ikke så farlig når siden blir dratt nedover, så lenge den er balansert på midten, men det er noe som ikke blir helt riktig synes jeg. Kan ikke helt sette fingeren på det. Det betyr jo at det ikke er et kjempeproblem. Men dette er altså resultatet av sist uke, denne uken skal vi bare kose oss på skolen :D Gleder meg ;) Kos dere! God Jul, og ett Godt nytt år!

fredag 14. desember 2012

Former, flere former, kontraster, og 3-er regelen.

Vi har denne uka hatt Foto som tema. Vi skulle lage en magasinforside, med et fotografi som omhandlet temaet vi valgte. Men det kommer i neste innlegg, her skal jeg fortelle dere om øvingsoppgavene vi hadde. Vi fikk 3 øvingsoppgaver som vi skulle gjøre. Disse skulle hjelpe oss å friske opp litt gammelt, og lære oss litt nytt.

Vi skulle ta bilde av 3 forskjellige temaer:

















Former som lager former: Stolene lager en trekant ;) Det er enklest å danne former med former selv.
















Enda mer former som lager former: En ekstra stol blir med å danner en firkant.

















Kontraster: Svart mot hvitt. Dette er en fargekontrast ;)

















Dette er 3-er regelen, eller "Rule of thirds" som lærerne sier. Busk-tingen er fremst i bildet, deretter, litt bak, kommer en stolpe, og i bakgrunnen er en bygning.
















Nok en 3-er regel. Resirkuleringsdunken er veldig langt fremme i bilde, den gå veggen kommer inn på siden, og treverket er bakerst.