fredag 30. november 2012

Journalistperioden - kvalitet før kvantitet

Vi har nå hatt en periode på 3 uker hvor vi har jobbet med journalistikk. Og for en kjekk periode det har vært! Da den andre gruppa sa at det var en forferdelig periode, tok de jommen meg feil. I denne perioden har vi lært om kjennetegn på et portrett, forskjellige virkemidler i en artikkel, og generelt fått et lite innblikk i hvordan en god journalist jobber.  I dette innlegget skal jeg si litt om perioden og hva vi har lært. Og vi starter med det vi har jobbet mot.


Dette er "resultatet" av de 3 ukene vi har hatt med journalistikk. Vi fikk i oppgave å intervjue en person som vi så på som en hverdagshelt. Valget mitt falt på min konfirmantleder for 2 år siden. Joar Idsøe jobber nå i Ålgård Menighet, der jeg intervjuet ham på onsdag den 21. november i år. Men selv om portrettintervjuet og artikkelen var skolearbeid, var det også i forbindelse med et frivillighetsprosjekt skolen har, som heter Nærvær. Det går ut på at elevene i hver klasse bidrar med sitt til byprestenes prosjekt med samme navn (Nærvær), hvorav vi Medieelever lager et blad sammen, som vi selger til folk . Trenger vel ikke nevne at pengene uavkortet går til dette prosjektet. 

Noe av det vi har lært er at et portrettintervju består av en tittel, en byline, en ingress, et portrettbilde, en bildetekst og ikke minst informasjonsteksten (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen). I tillegg er det en fordel og ha med mellomoverskrifter (temasetninger), fordi det gjør det litt lettere å lese. Når det gjelder virkemidler, har vi lært 4 virkemidler: Contrast (kontraster), Repetition (gjentagelse), Alignment (linjebruk) og Proximity (kronologisk rekkefølge). Men denne perioden var ikke noe dritt ;)
















fredag 9. november 2012

Reservoir Dogs - Vågen remake

Denne uken har vi laget en ny versjon av en scene fra filmen Reservoir Dogs. Trenger ikke si så mye mer, vi har arbeidet i 2 uker, en med lyd og en med film, før denne uka. Vi ble delt inn i 6 grupper, og hver gruppe fikk hvert sitt videoklipp. Vi fikk altså ikke lov å velge et fra hvilken som helst film. Gruppemedlemmene blir nevnt i slutten av videoen ;)

http://www.youtube.com/watch?v=dCS5CFoMZGQ&feature=youtu.be

Kos dere ;)