onsdag 31. oktober 2012

Singleshot - En oppstykket snarvei

Vi hadde en øvingsoppgave i film som vi gjorde på onsdag. Hele denne uka dreier seg om film, og vi har i hele dag oppført oss som halvproffe filmprodusenter. Følte meg i hvert fall proff med det utstyret vi hadde. Skikkelig filmkamera og stangmikrofon (sånn lang stang med en mikrofon ytterst, som man holder over de som blir filmet).

Singleshot teknikk vil si at man filmer en og en hendelse i en scene hver for seg. Altså kan man filme for eksempel et dørhåndtak for seg selv, og personen som går gjennom den for seg selv. Kjennetegnet på singleshot teknikk er at det er mange klipp (filmen hopper rundt forbi) hvorav det å få klippene til å flyte inn i hverandre er utfordringen. Noen ganger er det lettest å bruke singleshot teknikk fordi den ikke trenger så mye planlegging i forkant, og det ikke er så mye som skal gjøres på settet (mens man filmer). Du skjønner helt sikkert hva jeg mener hvis du ser videoen :P

Her er resultatet:


fredag 19. oktober 2012

Piktogram!

I uke 42 hadde vi en oppgave om piktogram. Dette temaet hadde vi også om i uke 40, men fikk da bare en innføring i piktogram, og en innføring i programmet Illustrator. Så denne uka har vi hatt en skikkelig oppgave med piktogram, og resultatet ser du nederst på blogginnlegget. Men først en liten forklaring på hva et piktogram er, også skissene som ble fremarbeidet i forkant av det ferdige resultatet. 

Et piktogram er en foreklet forklaring/henvisning på/til noe. Oftest er det bilder som blir brukt, ettersom det ikke er så vanskelig å lese/forstå et bilde.

Disse 2 ukene med illustrator har vært veldig kjekke. Det har vært mye interessant å lære, og jeg er spent på fortsettelsen.




Dette er skissene for ett av piktogrammene. Her er det prøvd ut 5 forskjellige stiler med ett av piktogrammene. (Merk: Dette er de eneste skissene som ble laget på illustrator. I tillegg til disse er det laget 3 skisser forhånd.

















Her er de ferdige skissene for piktogram-oppgaven. Som du kanskje ser, valgte jeg den første av stilene.

onsdag 3. oktober 2012

Fotomontasje

Vi fikk denne uka i oppgave å lage et "skuespill" med et foto. Vi skulle lage en situasjon med 5-8 ulike karakterer spilt av samme person. I tillegg skulle vi ha med hvordan vi arbeidet og planskissene våre til de 3 idèene vi hadde.

Jeg starter med arbeidsplanen:

Mandag: Vi får oppgaven
Tirsdag: Vi starter å jobbe med skisser og idèer til hvordan oppgaven skal løses.
Onsdag: Videre ferdig-gjøring av skissene og blogging om det. Prøvebilder tas og legges ut på bloggen. Mulig planlegging av rekvisitt- og kostymeordning.
Torsdag: Arbeid med forbedring etter underveisvurdering. Rekvisitt- og kostymeordning planlegges. Mulig bilde-tagning.
Fredag: De skikkelige bildene tas og leveres på minnepenn til Terje. I tillegg går det ferdige produktet inn på bloggen.

Idèene er:

1.
















Her er skissen for en situasjon for kantinen. De involverte er: En trommis, en danser, en gitarist som synger, en som prøver å gjøre lekser, en som skal spise mat, en som spiller slender og en som hører på musikk med hodetelefoner.

















Her er det lille tankekartet jeg har laget.

2.

Dette er en skisse for en parkeringsplass. De involverte er: En forskremt mann, en mann som løper vekk, en mann som gjemmer seg bak en kasse eller noe og sikter mot en annen mann som står bak en bil og sikter tilbake, begge med pistol, og en skadet mann.


Her er det ennå mindre tankekartet for parkeringsplass situasjonen.

3.
















Min 3. idè er en situasjon i et treningsstudio. Her er de involverte en mann som ligger og løfter vekter, 2 menn som har en boksekamp, en mann som tar sit-ups, en mann som trener med 2 vekter og en mann som bokser på en boksesekk.

















Og her er det faktisk ennå mindre tankekartet for treningsstudio situasjonen.

3 idèer, men bare en skal brukes. Det første som falt meg inn når jeg fikk denne oppgaven var å bruke kantinen. Den skal jeg også bruke. Derfor er den også mest gjennomarbeidet som du sikkert ser. Planen var å bruke Johannes som prøvebilde-fotograf, men han forsvant før jeg fikk gjort det. Så Cato var 2. valget og han stilte.

 




















Her er prøvebildene fotoshoppet sammen til et bilde. Som du ser er det veldig grovshoppet. Dette er i grove trekk hvordan jeg ser for meg ferdigproduktet, men en del gjenstår før det ferdige produktet ;)

















Her er det ferdige produktet. Det ble en annen vinkel, ettersom det ikke funket så bra fra den første vinkelen.